Patient 67

Sicken bok!

Har nu stäckläst klart Dennis Lehanes Patient 67 och den var ju jättebra! Dock gillade jag inte slutet de sista sidorna. De kunde de tagit bort, helt meningslösa.

Boken i sig hanlar om en polis som ska ut och leta efter en kvinnlig patient som har rymt ifrån en psykvårdsanstalt på Shutter Island. Men när han och hans partner kommer ut till ön så börjar mystiken dra i hop sig och ingenting är som det ser ut att vara.

Nu kanske man ska ge sig på att se filmen vem vet?Läser just nu:

Idag så fick jag frågan vilken bok jag läser just nu?

Hur menar du då? svarade jag

??? (blev hans svar)

Ja menar du här på jobbet? sa jag

Ja eller vadå läser du fler? svarade han häpet.

Jo men visst är jag likadan som andra lite crazy bokfånar där ute och läser olika böcker hit och dit.

Svaret blev på just nu läser jag:

På jobbet: Hollywoodfruar: den nya generationen av Jackie Collins

Hemma: Nefertiti: dödsboken av Nick Drake och Patient 67 av Dennis Lehane (var bara tvungen att börja läsa den igår)

Lägenheten (det andra hemmet kan man säga): Moonwalk av Michael Jackson, Sista boken i en liftares guide till galaxen av Douglas Adams och Snabba cash av Jens Lapidus (men bara ibland inte min typ av bok egentligen)


Så svaret är 6 böcker. Och ja en aning för många kanske. Men det blir ju färre =)

Kärlekens dårar

Denna lilla fina bok fick jag syn på förra året på bokrean. Baksidan utlovade häxor, kloser och diverse gömda personer som flyr omvärlden.

Sicken katastrof det blev!

Kärlekens dårar av Joanne Harris är en väldigt tråkig bok. Den handlar inte om någonting. Språket är helt haikon taikon (om ni ursäktar mitt ordval) oj oj oj sicken besvikelse.

Och när jag läste att hon har skrivit boken Chocolat blev jag så häpen för den filmen och historien älskar jag. Hur tänkte hon då? är det enda jag vill tillägga!Läs den inte för gus skull!


Vigilante

En av mina favoritböcker är När änglar dör av Andreas Roman. Så när jag fick syn på denna bok av just samme författare så var jag nästan tvungen att låna den på bibblan.

Boken är en samtidsthriller som utspelar sig i Göteborg, vilket alltid är festligt eftersom man känner igen sig på de ställen huvudpersonen besöker.

Handlingen är inte vad man tror att den ska vara först så tänker man att killen boken handlar om visst han är trött på att livet är orättvist bla bla bla men sedan så blir den riktigt bra. Marcus, som är huvudpersonen, tar saken i egna händer och vill sprida rättvisa med egen makt. Och ja detta har ju sina följder. Man får följa Marcus hur hans begär efter hämd på de som gör samhället otrevligt. Nice.Måste bara avsluta med mina favorit ord ur När änglar dör (som man måste läsa!!)
Det är jag som är djävulen, det är är historien hur det egentligen gick till


Aprils tema är Afrika

Dags för omröstning i bokcirkeln och temat är Afrika.

Jag har inte läst så många böcker ifrån denna genre men kommer allt i håg att jag blev ganska fångad när jag läste "den vita masajen". Men det var många år sedan.

Jag har röstat på En blomma i Afrika. Den är relativt ony som bok men jag har faktiskt inte läst den. Just nu är flest röster på En halv gul sol. Men jag hoppas att jag får min vilja igenom. Har inte varit böcker nu på 3 månader i bokcirkeln som jag har varit det minsta intresserad över tyvärr. Men alla kan inte få sina viljor igenom. Jag får lugnt vänta tills jag ser nått jag vill läsa =)


Ett snabb stopp på bibblan

Jag var nästan tvungen att gå in på bibblan och låna patient 67 som filmen shutter island är baserad på. Jag hatar skräck och deckar för att jag är så lättskrämd. Böcker är lite mjukare än film så de klarar jag av. Så är inte riktigt på idén att se denna film på bio. Men det kanske blir lite lättare om man läst lite i boken först??

Jag ska göra ett försök.


biblioteket

I går var jag på biblioteket för att lämna tillbaka Northanger Abby och fick syn på att Stephanie Meyers bok Genom dina ögon fanns inne fast då på engelska the host. Jag har velat läsa denna länge så det var bara att låna fastän jag sagt till migsjälv att itne låna mer nu eftersom jag har för mycket att läsa.


Northanger Abbey

Jag fick en sådan god lust att läsa något av Jane Austen när jag för några veckor sedan såg Den unga Jane Austen på tv. Det var en mycket mycket bra film och beslutade mig att det var some time for a litte Austen.

Jag traskade i väg till biblioteket och lånade Northanger Abbey. Vilken bok! Oj oj oj så bra den var. Jättemysig och Austen skriver med absolut perfektion.

Själva boken handlar om vår hjältinna Catherine som åker till Bath för att socialisera sig och skaffa sig vänner. Få lite perspektiv på livet utan föräldrarnas ögon vilande på sig. Här går hon på teater, dricker te och får sig nya vänner och diverse friare.

Detta är ack en kärlekssaga som man förälskar sig i på direkten och Austen har också med lite gothiska inlag i det hela.


Paket från AdlibrisDen sista boken som inte kom med på bilden heter Parasit av Scott Westerfeld. Den kommer på bild så fort jag har läst den. Vilket jag kommer att göra snart.


Djävulsbibeln

I Torsdags så läste jag ut Djävulsbibeln av Richard Dübell.

Jag är itne mycket en sådan som läser på baksidan av böcker egentligen utan jag dömer boken oftast av dess omslag. Jag vet jag begår en bok synd men förlåt mig då!

Där emot så hade denna en otrolig baksida. Den verkade så himlans bra och spännande så att jag måste bara läsa boken och få se hur detta äventyr skulle sluta.
Sicken Katastrof det blev!

Boken är rörig, något så ohyggligt rörig! Många personer med olika berättelser som ska sedan flätas samman.

Det som det ska handla om är då djävulsbibeln som de vill hitta för att säkra mäniskans framtid och undvika undergång. Författaren har balndat in en kärlekshistoria som inte behövs och ja det blir bara rörigt. Författaren har nog också förutspått att det kommer att bli rörigt för läsaren och lagt en karaktärslista fram i boken, som by the way inte hjälper ett dyft.

Läs den inte om du inte måste!


RSS 2.0