Vampire diaries

Jag kom efter ett tags tittande av serien Vampire diaries på att jag faktiskt kände igen karraktärerna i serien. Och sedan visade det sig att jag redan har läst böckerna i högstaidet. Ett tag sedan alltså. låt oss säga nästan 9 år sedan.

Jag kom också ihåg hur mycket jag tyckte om böckerna. Så nu har jag allt gjort en liten reservation på biblioteket för att kunna läsa första boken i serien igen. Vi får väl se om jag tycker om den 9 år senare.


Biblioteketresa i solen

EN härlig dag för en liten utflyckt till ortens bibliotek

Dessa titlar blev det:


Parasit

vampyrromaner? Yes we like!

Denna är det en liten annan form på bara. Vampyrer är heär människor som har fått en parasit i sig. Och en ung kille vid namn Cal bär på parasiten men är bara bärare och kan inte då bli en hel vampyr-best. Lite rörigt till att börja med men boken är faktiskt riktigt roligt skriven när man väl tänker efter.

Vartannat kapitel är faktiskt faktakapitel om existerande parasiter och det bara kryper i kroppen när man läser dem. Också dessa är väldigt humoristiskt skrivna om man ser det på rätt sätt.

Helt klart värd att läsa och på rean bara för 29 kr så jag är helt klart nöjd med mitt köp.


En jävla helg

Jag läste en gång på en bokblogg om en bok som heter En jävla helg av Helen Zahavi. Den väckte mitt intresse så ner for jag till biblioteket och boken ble lånad.

För några dagar sen så blev den också utläst.

Boken handlar om Bella som har fått nog. Fått nog av att vara den söta fina flickan och göra inte då rebelliska upptåg med att ändra hårfärg och peirca sig på diverse ställen. Utan hon bland annat slår ihjäl en man med en hammare och införskaffar sig sedan en pistol. En helg med denna lilla stridlystna Balla helt enkelt.

Boken kunde vara mycket bättre. Men har sina stunder. Väldigt lätt att läsa så det är ett stort plus inte speciellt lång heller vilket också är bra för denna boken är så pass intensiv av Bellas små upptåg så man skulle inte orkat speiellt länge till.


Är med på bokutlottning

Har en liten hatkärlek till psykologiska thrillers. De är hemska att läsa men till viss del facineras jag om hur folk kommer på allt hemskt!

Därför vill jag vara med i utlottningen av Ett perfekt offer av Sophie Hannah.

Utlottningen sker på http://www.fiktiviteter.se/2010/05/25/bokutlottning/ Var med du också =)


The host

Nu har jag äntligen tagit mig igenom The host av Stephenie Meyer. Och ja jag är ju twilight frälst också. suck!

Jag älskade verkligen Meyers sätt att skriva twilight sagan men denna boken var inte riktigt lika skön i språket.

Boken handlar om att världens människor bli övartagna av så kallade självar, parasiter som tar över kropparna far att människorna inte tar hand om sin värld.

Boken kunde varit bättre. Jag ville ha lite mer intriger mellan människorna och själarna. Men det enda som man får är lite kärleksdrama och problemet med att passa in.

och vuxenroman? nje jag vet inte riktigt.


Den förlorade symbolen

Har också läst ut Dan Browns Den förlorade symbolen.

Ja jag är Dan Brown frälst. Jag älskar verkligen änglar och demoner. Da vinci koden var inte bättre än änglar och demoner men verkligen topp notch ändå.

Den förlorade symbolen handlar åter igen om proffessor robert Landon som med hjälp av sitt snillrika huvud ska försöka hitta en förload vän genom att hitta en symbol som har varit gömd för männskligheten.

Boken är ingen hit det är den inte. Den når inte alls upp till änglar och demoners status. Men den är ack så bra ändå. Spännande så att man hjälper till att hålla andan i några kapitel. Och ja man blev väldigt snurrig i huvudet då haha!


Män som hatar kvinnor

Ja nu har jag då läst boken som alla har tjatat på mig om i oändlighet. Ja jag föll för tjatet och läste bokhelvetet. Och ja den var faktiskt någorlunda bra.

Berättelsen kretsar kring en flickas försvinnande för många år sedan som har blivit en gammal mans sista vilja att denna ska hittas. Han tar hjälp av en jornalist med rykte om att vara mycket djupt grävande.

Ja boken är halt okej men man kunde tagit bort de 100 första sidorna och tagit bort sista kapittlet. hlet meningslösa sidor. Men okej då hade boken blivit tunn men shit the same!

Ska väl läsa tvåan och trean också men de ligger inte högst på listan.


RSS 2.0