Dear Fatty

Ja jag tycker faktiskt mycket om att läsa biografier. Men det kan itne vara vilka biografier som helst. Utan det ska väl ligga en tanke bakom det hela om jag ens vill läsa om någon annans liv.

Denna biografi är den engelska komikern Dawn French´s. Den var faktiskt hysteriskt kul!

Eller i alla fall vissa delar... Mycket sorgliga bitar med död och motgångar men hon skriver på ett väldigt humoristiskt sätt. Denna biografi är också uppbyggd på brev. Alltså ingen kronologisk indelning utan endast brev till hennes nära och kära och kanske inte så nära och kära och någon död person hit och dit faller in.

Helt klart läsvärd! Men den finns dock inte på svenska.


Nattvardens hemlighet

Denna bok har jag läst under mina raster på jobbet. Det var perfekta kapitel för att hinna med lite lästid på rasten.

Javier Sierra fångade mig verkligen i denna boken.

Man tas med på en resa i klostret där Da vinci håller på att måla nattvarden. Några utav bröderna mördas och på den vägen är det. Kan man till och med lösa mördarens gåta med hjälp utav Nattvarden?


Deluxe 2 Rivaler

Andra boken i Deluxe serien.

Jag riktigt njöt att läsa den här boken. Drömde mig riktigt bort i 1890-talets stora kjolar och fina baler. Nu hade jag också lärt känna alla på New Yorks gator och hade lättare att hinna med i allt skvaller.

Så nu är det bara att kasta i sig nummer tre också.

Måste ta och löpa dessa böcker sen!


Pepparkakshuset, först ut 2011

Denna bok läsetes ut mitt i allt flyttstök, eftersom vi flyttade den 1:a januari. IIIngen rba dag att flytta på måste jag meddela.

Boken där emot är den första delen i Hammarbyserien, Mamma pappa barn, av Carin Gerhardsen. Jag läste andra när jag avr en vecka i finland där i höstas. och tyckte då att Carin var ett geni! Men blev lite besviken på denna boken, den andra delen är väldigt mycket bättre. Där emot så fick jag läsa denna lite mer hoppigare i stunder som fanns, en rad här en rad där.

Pepparkakshuset har där emot en sak som jag verkligen gillar och det är det riktiga deckar känslan. Att leta ledtrådar bland gamla kort och det förflutna.

Lärde mig en sak av boken: Sicken tur att jag inte mobbade någon på lekis.


RSS 2.0