Döden i dina ögon

Denna bok har jag sett på otaliga bokbloggar och tyckte att konceptet verkae vara något för mig.

En femtonårig flicka ser siffror på andra människor som betyder det datumet som den ska dö.

I det hela är det en kärlekshistoria inbakad som jag gillar skarpt!

Där emot så tycker jag att hela mitten av boken är värdelös. Man kunde hittat på så mycket annat med just denna historian. Synd att det inte blev bättre. Gör om gör rätt till nästa gång Rachel Ward.


Precious (push), ett boktips ifrån ingen annan än Tyra Banks

Jag satt och slökollade på the tyra banks show för ett tag sen och då var det två skådespelare ifrån en ny film som heter push med.

Tyra sa då att hon hade läst boken som filmen är baserad på när hon var ung och sa att det var en av de bästa böckerna som hon hade läst.

Boken handlar om en flicka som heter Precious som bor i Harlem. Hon är när boken börjar gravid för andra gången med sin pappa. (what?!)

Jag var nästan bara tvungen att skriva upp den på min läslista och hittade den i bokhyllan på bibblan. Igårkväll läste jag hela. Den var inte så som jag hade tänkt mig. Hade väl en aning höga förväntningar på den också i och för sig. Men helt klart läsvärd.

Om man vänder på denna svenska utgåva av boken så hittar man orginalversionen på engelska eftersom den är skriven på Precious slang och utformning av ord så är det nästan helt omöjlig att göra den rättvisa på svenska. 

Läs den om du har tid. 

Jag ska försöka att se filmen när jag har tid också. 

Klicka på bilden så kommer du till trailern för filmen =) 


Bitterfittan

Denna bok av Maria Sveland cirkulerade på mitt jobb och alla tyckte att den var jättekul.
Den hamnade på min läslista och nu är den klar.

Eh rolig? Förlåt men jag ser verkligen inte humorn i denna bok. En kvinna lämnar man och barn hemma för att hitta sig själv (som i alla andra chicklit böcker?!) på teneriffa.

Nej jag köper det itne helt enkelt. Det finns mycket roligare böcker. Förlåt för att jag är en sån här bitterfitta (ORDVITS ;))


Vårt lejon christian

Jag gjorde en liten resa till biblioteket igår och fick se på denna lilla gulliga bok i snabblånings hyllan.

Vårt lejon christian av Anthony Bourke och John rendall.

Vem har inte sett youtubevideon som handlar om dem?

Boken handlar om dessa två australiensare som åker till London och sedan under deras vistelse där så köper de ett lejon på Harrods i London. I boken så berättar dem om hur det var att uppfostra christian och slutligen släppa honom fri i Afrika.

Denna boken är oerhört gullig. Stäckläste den igår.
Klicka på bilden så kommer du till youtube klippet med dem. Så himla bra!Flickan som lekte med elden

Asså vad är det här för någon jävla bok?

Vad är det här för något slut?

Nej jag tänker inte ens yttra mig så mycket mer om Steig Larssons andra bok för jag vet allvarligt talat inte vad jag tycker om den.

Jag säger pass.


Död tills mörkret faller

det var några dagar sedan jag läste ut första boken i true blood serien.

Jag blev mycket positivt överraskad av denna boken. Den var nästan exakt som tv-serien och det är faktiskt bra. Förväningarna går ju upp om man sett en bra film/tv-serie och sedan ska läsa boken. För de brukar ju oftast inte vara lika bra. Jag säger bara en sak att läs böckerna först ALLTID om du har möjlighet.

Kommer inte ge mig in så mycket på handlingen eftersom alla som lever i denna moderna värld säkert någongång har hört talas om true blood fenomenet.

Ska ge mig på den andra boken nu. Har det som lektyr i lägenheten just nu =)


Fjärde boken i vampire diaries boken: En vampyrs kärlek, återkomsten

Då var den också slut.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det känns på något vis inte som om tv-serien kommer att ta alla dessa vändningar som är i böckerna. Eller vad tror ni?

Jag tycker om vampire diaries men när jag har läst böckerna och ska skriva om dem här så tappar jag motivationen för jag vet allvarligt talat inte vad jag ska skriva eftersom böckerna är ett totalt virrvarr av ungdomar som "bara vill hjälpa" och så vidare. Jag tror att jag kollar på serien istället nu. Eller har de två andra böckerna som jag hört talas om kommit ut på svenska än kanske?


RSS 2.0