Första finlandsboken: Mamma, pappa, barn

Tänkte att jag skulle börja beta av de böckerna jag läste i Finland.

Först ut är Mamma, pappa, barn av Carin Garhardsen.

Jag läste den på en dag. Jag kunde inte lägga ifrån mig den!

Både det intressanta och äckliga när det gäller pedofiler (inte mina bästa människor som man håller i hjärtat) och så ett mord på det!
En massa olika små historier som vävs samman hur underbart som helst utan att det blir rörigt.

I förrgår var jag också och köpte hennes första bok i Hammarbyserien, Pepparkakshuset vi får väl se om den är lika bra!


Gissa vad jag fann i posten igår?!

Joho det var Fallen ängel! Den ligger nu i min att läsa hög =)

Jag vann fallen ängel utlottningen!

Big wop! =)

Åh tack tack tack för den fina välkommenhem presenten (som det blev) kan knappt vänta tills jag får hugga tänderna i denna bok.

Tack www.boktipsaren.se !


6 lästa böcker på semestern

Det var väl lite lagom ambitiöst på en vecka tyckte jag =)

Kommer att lägga upp vilka böcker jag läste under min vecka i sommarstugan i Finland så fort jag har lite tid över. Kanske rent utav lägger upp en bok per dag eller något sånt.

Hade i alla fall med mig två riktigt bra böcker visade det sig =)


Luftslottet som sprängdes (tegelsten nummer 2)

Min andra tegelsen var luftslottet som sprängdes av Steig Larsson.

Och ja visst var den ganska bra men jag understyrker att jag tycker att tvåan och trean kunde varit en bok utan allt det tråkiga och onödiga som faktiskt står skrivet i dem.

Jag erkänner att i det "tråkiga" partierna i mitten där det bara var om poliser och allt sånt bla bla förr i tiden så skummade jag mest för att det var så tråkigt. Och i slutändan så behövdes det inte läsas eftersom jag föstod allt som var med i slutklämmen. (?!)

Jag tyckte om rättegången i slutet. Den hade han skrivit väldigt bra.Bläckmagi (tegelsten nummer 1)

Först ut att bli utläst var Bläckmagi av Conelia Funke.

Mysig bok men precis som med första boken blir man insatt i början och sedan blir det lite långtråkigt och på slutet så vill man bara att den är slut.

Där emot så är det väldigt mysiga böcker det kan inte fönekas. Där emot så hade den inte behövt att vara en tegelsen.

Själva handlingen är om en liten flicka och hennes pappa som kan "läsa ut" och "läsa in" saker ur böcker. Lite svårt att beskriva men det knyts ihop bra jag lovar.Tegelstensutmaningen: CHECK!

NU har jag faktiskt läst ut mina två tegelsenar. Och ja jag har haft för mycket fritid. Jag har nämligen öroninflamation (och ja vid vyxen ålder, vilket roade min läkare) så tv och musik är uteslutet. Så det var bara att lägga sig och börja läsa.

Lägger upp böckerna i de två nästa inläggen.


utlottning av Fallen ängel, av Becca Fitzpatrick.

Har sett denna boken på en massa bloggar nu och är helt klart intresserad. SÅ jag tvekar inte att slänga in ett inlägg i min blogg för att vara med om utlottningen av denna bok =)

Frågan lyder vart köper du oftast dina böcker:

Svar: Jag vill helt köpa den i bokaffären och strosa runt och få dem i en påse men blir tyvärr itne så ofta. Men det har blivit Adlibris.se ganska mycket eftersom de har relativt billig kurslitteratur där. Annars älskar jag bokia.se också =)För att komma till tävlingen. klicka på länken.
www.boktipsaren.se


Levande död i Dallas

Andra boken i charline Harris true blood bok serie är slukad och ja det blir bara bättre och bättre.

JAg gillar de här böckerna jag måste öppet medge detta. Där emot så var denna mer olik tv-serien än vad den första var. Tredje boken hänger med på semestern som kommer upp snart!


klart jag är med och läser tegelstenar!

på bloggen ord och inga visor så finns det en höstutmaning där man ska läsa två stycken tegelsenar. och utav en händelse så läser jag två stycken just nu =9

Jag håller på att läsa Luftslottet som sprängdes och Bläckmagi

Luftslottet som sprängdes behöver nog ingen närmare beskrivning men där emot Bläckmagi kan väl vara en funderare för många vad det är. Det är en bok av Cornelia Funke och är lite av en fantasiroman för ungdomar. Vi läste bok nummer ett Bläckhjärta i en bokcirkel och nu ville jag ha en mysig fantasybok i höst. Så där har ni dem mina två tegelsteins =)

klicka på längen så kommer du till utmaningen! http://stellasbokblogg.blogg.se/2010/september/hostutmaning-las-tegelstenar.html

Slash

Boken som jag läst på jobbet fem minuter hit fem minuter dit på mina matraster är nu slut.

Slash's biografi med skrivarhjälp av Anthony Bozza.

Boken är riktigt bra och intressant men dä emot så blir det ganska mycket "och så söp vi och tog droger.... och så söp vi och tog droger" osv osv. Och sen på slutet så blev det lite väl mycket "jag tycker om Axl men vi drar inte jämt, skitsnack om Al ..men jag gillar han"

Denna boken var perfekt uppdelad i stycken för en matrastsläsning.

Och jag kan ju inte förneka att det var väldigt roligt att läsa om väldens bästa gitarrist


Bree Tanners andra liv

Jag tänkte faktiskt nästan hoppa över denna femte bok av Spehpenie Meyer. Men när jag såg den på snabblåningsbokhyllan på bibblan så var jag ju nästan tvungen att plocka med den hem.

Bree Tanner är då en vampyr i den tredje boken i Twilight sagan. Det är också första gången som Meyer skriver ur en vampyrs perspektiv. Den är bra skriven och jag kom in i boken snabbt även om det var längesen jag läste den tredje boken och jag inte ännu har fått tummen ur att se filmen.

Om ni har chansen så läs den om ni vill ha lite extra påfyllning i eran twilightsfär =)
Vinn Vampire diaries säsong 1 på vampirediaries.se

Självklart vamp.d nörd som jag är måste jag vara med i denna tävling =DLänken till tävlings inlägget hittar du här: http://vampirediaries.se/2010/august/tavling-vinn-sasong-1-av-vampire-diaries-pa.html


Do it! =)


RSS 2.0