Bokfynden... tills nu i alla fall

De tre först böckerna i twilight serien.


 

Och självklart slash biografi har velat ha den länge nu.


 

Katedralen vid havet är en sån bok som man faktiskt måste läsa för språkets skull. Så att den var ett riktigt fynd som ligger mig om hjärtat. Vad jag tyckte om boken när jag läste den i juni får du reda på här.


Tema mars: novellsamling

Nu är det nomenerings dags på bokcirkeln. Denna gången är temat novellsamlingar.

Jag har själv nominerat vad gör alla superokända människor hela dagarna av fredrik lindström.

En bok som jag har haft i min bokhylla länge, fick den av en kompis men har inte läst den.Vi får se vilken det blir


Märkt

Som jag skrev i förra inlägget så har jag nu legat sjuk i soffan och då kan det ryka en och annan bok ifrån högen.


Igår läste jag Märkt av Kelley Armstrong. Hon som har skrivit Biten som var förra boken jag läste.


Biten verkligen älskade jag både text och innehållsmässigt. Men jag blev faktiskt besviken på Märkt. Den var inte alls lika bra skriven som den fösta boken och den var mest rörig. I denna boken så har man blandat in andra mystiska vareler , häxor, vampyrer, demoner med mera. Okej det kan vara intressant men det var inte skrivet på ett bra sätt. Jag fastnade inte i boken så som jag gjorde med den första. Går att läsa men läs bara den fösta och strunta i den andra så att inte magin förstörs!Biten

Hittade av en slump denna boken i bibliotekets bokhylla. Biten av Kelley Armstrong.

Den handlar om en tjej som är en varulv och ja här kanske jag redan tappar ert intresse men den är jättebra skriven och det är ingen barn eller undomsbok det handlar faktiskt om vuxa människor/varulvar. Texten är väldigt målande så det går snabbt att läsa.


Tjejen, Elena, har brytit ifrån de andra varulvarna och vill leva ett normalt liv med jobb, lägenhet och pojkvän. Men snart så hinner hennes förflutna ikapp henne och det blir en massa spänning med nattliga äventyr i skogen och kidnappningar.


Jag blev så förtjust i boken
så att jag när jag läst halva åkte och lånade den andra boken som handlar om samma person på bibblan. Så den står på tur. Hoppas att den är riktigt bra den med!

Tyckte att författarens tack var så sött så måste skriva det: "till min dotter Julia som växte upp i vetskapen att när dörren till arbetsrummet var stängd kunde hon äta så mycket godis hon ville"


Den perfekta dottern

två utlästa böcker på en dag I’m on a roll!


Läste ut boken som jag har haft i mitt andra hem nu idag.


Den perfekta dottern av Gwen Hunter.


Det hndlar om små flickor som blir bortrövade och sedan mördade av en man.


Man får följa Ashley som hittar första flickan begravd på sina ägor och hon hjälper sedan till att lösa gåtan.


Den här boken är riktigt spännande ruggig när man tänker på att det faktiskt kan finnas psykopater där ute som
kidnappar småflickor.


Helt klart läsvärd
Odysseus skatt

Igår kväll så hade jag tänkt att läsa klart denna bok men ack vad jag bedorg mig. sömnen tog vid men i morse så läste jag ut den.


Clive Cusslers Odysseus skatt
är en helt underbar bok som jag inte kunde lägga ifrån mig. Det här är treje boken om Dirk Pitt som jag läser. Och de är helt otroliga!


Just denna boken handlar mystiska jordbävningar i Nicaraguia, Odyssens verkliga plats och de finns en släng av pirater också. Även i denna så lägger Clive Cussler in en roll till sig själv och Clive Cussler blir ett med boken och då inte på ett töntigt sätt.


Inslaget med historiska odysseus resa ligger varmt om hjärtat och man vill veta mer och mer och mer. Kan knappt vänta tills jag får tag på nästa av Cusslers böcker.
Morgonen när kriget kom

Det blir titeln på boken som vi i bokcirkeln ska läsa i februari. Tyvärr så är det ingen bok som jag vill läsa. Försökte mig på den när jag var i mellanstadet men jag fastnade inte.

Så bokcirklandet får klara sig utan mig i februari tyvärr

Biblioteket resa

Så nu är jag hemma ifrån bibblan detta blev det:
och jag vet att jag har sagt att jag inte ska läsa steig larssons serie. Men jag lånade den i alla fall så får vi se hur jag gör. Den fanns så att jag lånade den.

Det blev också böcker som jag inte hade på listan. Så vi får väl se hur detta slutar ;)


Skuggbiblioteket

Skuggbiblioteket av Mikkel Birkegaard har funnits på min läslista en tid nu och idag så blev det slut!

Själva storyn handlar om en bokhandel som ärvs ifrån far till son och i och med denna bohandel så händer det mord och människor försvinner. Mycket trevligt!

En framgångsrik advokat ärver bokhandeln som dör under mystiska omständigheter och sedan får sonen reda på att det döljer sig mer än bara böcker i bokhandeln. Mystiska sällskap framträder.

Man läser den ur två perspektiv en kvinna och en mans och det gör boken rättvisa.

Jag tycker att boken var helt okej. Trodde att den skulle vara lite annorlunda men det brukar nog aldrig bli som man tänkt sig. Spännande var den till viss del och jag tyckte att karraktären Muhammed var lite småkomisk.

Helt klart värd att läsa.


RSS 2.0