True blood impulsköp

Hade ett presentkort på ica som gick ut idag. Så kl 22.00 åkte jag ner till ica och köpte de tre första böckerna i truebloodserien. Så nu är jag i den fällan också.

Gratis är dock väldigt gott!


Släktet

Jag hann med att läsa ut en till bok denna vecka, I'm on a roll!

Släktet av Guillermo Del Toro och Chuck Hogan
. Jag har sett både Hellboy och Pans Labyrint så jag tänkte att eftersom de är dess ressigörer så måste det vara en bra bok.

Boken är en vampyrroman men inte det här kärlekstjafset som är just nu där vampyrer glimmar och dricker djurblod (och missförstå mig rätt nu jag tycker om både twilight saga och vampire diaries men vem vill inte läsa en läskig vampyrroman för ovanlighetens skull?).

Ett plan landar i New York men alla passagerarna är döda. Efter ett tag återuppstår dessa, men vänta var inte alla kropparna tömda på blod? En mystisk kista fanns med på planet också... dam dam dam mystiken tätnar...

Boken är bra skriven och lätt att läsa. Där emot lite hoppig i avsnitten men läskig? ja det är den.


jakten på polarkoden

Femte boken på kreta-veckan (för jag hann läsa ut den 1 minut innan vi landade på Landvetter! ha ha) blev en bok utav en av mina absoluta favoritförfattare Clive Cussler, Jakten på polarkoden.

Nu var det ju också såhär att denna boken var lite utav ett personligt experiment. Jag hade bara fyra böcker med mig till kreta och de har jag ju redan skrivit om. Men det låg böcker som man kunde låna (alternativt sno) i hotellets reception. Där emot så var det nästan bara norska turister på vårt hotel därav bara norsk lektyr i receptionen. Okej sa jag och testade att läsa en hel bok på norska och det gick galant!

Jag säger tack till mina föräldrar som kommer ifrån den svensktalande delen utav finland och använder dialektord som är lite gammelsvenska och till viasat för att de har den norska tv 3 med i deras kanalutbud (som jag ofta tittar på eftersom filmerna är mycket bättre på den och man förstår ju engelska i vilket fall som helst, men texten ligger ju där som en liten smyginlärning av norska ord)

åter till boken. Boken handlar om en ny hjälte i Cussler samanhangen för mig jag har bara läst om min favoritman Dirk Pitt. Nu var det Kurt Austin som kom in i mitt hjärta. (Där emot så blev Pitt omnämnd hihi) Just denna historia handlar om jättevågor och stora vivelströmmar och om en anarkistisk grupp som hotar med världens undergång genom att sänka skepp och göra allmänt väder kaos.

Den var riktigt bra! Även då på norska,

hejja mig som är dukig på norska!Illusionen om gud

Fjärde boken på kreta-veckan blev Illusionen om Gud av Richard Dawkins.

Jag trodde att den skulle vara bättre. Blev besviken.

Richard Dawkins är proffesor av något slag vid något bla bla bla någonstans på denna blå planet (orkar inte komm ihåg faktiskt). Han är också en framstående ateist och med denna bok så visar han det. Den står att den ska vara väldigt humoristiskt skriven och det är det på typ var trettionde sida, vilket inte är en speciellt humoristisk bok om du frågar mig.

Han beskriver bibeln och snackar om bokstavstolkning och så vidare. Och ja den kan vara kul och ja det är intressant om hur bibeln tolkar att man får slå bar och att homusexuella inte ska få leva och så men kunde du inte skrivit boken lite bättre?!


Utan ett ord (varning för sträckläsning!)

Tredje boken ut på kreta semestern var Utan ett ord av Linwood Barclay.

Jag säger bara, sträckläsning, sträckläsning, sträckläsning.

Oj herregud vilken bra idé att skriva en bok om!

Den handlar om Cynthia som vid 14 års ålder vaknar dagen efter ett bråk med sina föräldrar och finner att mamman pappan och brodern är försvunna spårlös, inte en lapp eller någonting.

Boken handlar om Cynthias liv 25 år efter händelsen när hon då har börjat gräva allt djupare i försvinnandet av familjen. Boken är berättad ut hennes mans synvinkel vilket är väldigt bra, han vet varken ut eller in när det helt plötsligt börjar dyka upp lite ledtrådar till den mystiska händelsen eller är det rent utav så att hans fru har blivit galen av ovissheten?!

Läs den!


14 år till salu

Andra boken på Kreta resan var 14 år till salu av Caroline Engvall.

Det handlar om tessan som säljer sigsjälv. Det börjar med att hon och en kompis gör det för att få snabba pengar (kompisen idé) men kompisen slutar och Tessan beslutar sig för att fortsätta att sälja sig. Tillsut är hon så inne i att göra det så att hon blir beroende och tar inte ens betalt i slutet. Hon kan bara inte sluta ligga med främmande karlar, inte ens när hon har börjat få hjälp. 

I slutet så blir hon av med beroendet. Hemsk historia. Har läst många böcker om att tjejer har blivit våldtagna osv osv osv men detta är första gången som jag läser om en tjej som faktiskt har valt att göra det. Hon väljer ju faktiskt själv att börja sälja sig det var inget om fattigdom eller tvång utan ett val. Så det var ganska intressant faktiskt. 

Ja man kan helt klart läsa den.  


The dirt av Mötley Crüe

Först ut på Kreta resan var The Dirt av Mötley Crüe med hjälp av Neil Strauss.

Jag har läst ganska många biografier på grund av att jag inte kan läsa historia inspirerade böcker när jag pluggade antiken så då fick det bli biografier. Så Neil Strauss upplägget är familjärt så att säga.

Just denna biografi hade jag inga höga förväntningar på eftersom bandet inte håller mig om hjärtat och att jag gav mig in i den med tankarna, hej och hå nu är det en rockbiografi...igen.

Där emot så tyckte jag om upplägget. Alla fyra medlemmarna har varit med och skrivit och de har inte skrivit tillsammans utan de får olika kapitel lite då och då, man hoppar alltså mellan de olika personerna vilket är väldigt intressant. De skriver det som de tycker var viktigt under rock tiden och ibland får man höra samma historia ur två-tre-fyra olika perspektiv vilket kan vara väldigt olika ifrån person till person. Väldigt kul tycker jag!

Helt klart läsvärd!
Hemkommen ifrån en vecka på kreta, med 5 utlästa böcker

Så imorgon blir det till att skrivar lite kommentarer och så vidare om dem =) Hade med mig fyra stycken pocket men det räckte inte. Som tur var så fanns det lite böcker i receptionen på hotellet där vi bodde så att man kunde låna lite lektyr för de två sista dagarna. Tyvärr fanns det bara på norska. Men det var bara till att ljuda sig fram orden och sätta dem i samanhang så klarade jag den boken galant också.

Läsa en norsk bok: CHECK! =D


Den tredje boken i vampire diaries serien, en vampyrs kärlek: vreden

Slutar verkligen allt såhär? Värsta konstigt tycker jag.
Har satt upp mig på den fjärde boken på bibblan så får vi se hur det slutar. För jag har inget annat att säga om boken mer än WTF, maaasa saker på en och samma gång!

Det enda som är kul är att Katherine är tillbaka, a.k.a. the biatch is back.


Det rena landet

För något år sedan så fastnade jag i en "japan-rush" Läste bara böcker som utspelade sig i japan, nutid, dåtid, fantasy you name it.
Så när jag såg denna boken av Alan Spence med en vacker geisha på omslaget så var jag bara tvungen att läsa den.

Men just denna gången så ska man inte döma boken efter dess vackra yttre.

Boken handlar om en skotte som åker till Japan någongång i slutet av 1800-talet för att arbeta och göra sig rik på det växande landet.

Boken är väldigt tråkig för det blir en massa överdrivet industri snack, kanske interessant för vissa men inte för mig.

Dock en ganska bra skildrning av hur en imigrerande skotte bygger upp ett nytt liv genom att ta an Japans seder och bruk, till viss del. Boken är också skildrad på en riktig skotte.Andra boken i vampirediares serien: en vampyrs kärlek: Kampen

Ja inte så mycket att säga om denna faktiskt. Den avr lite bättre än ettan men nu var jag ju beredd hur boken skulle vara utformad, plus att favoritkaraktären Damond får mer plats i denna bok vilket är awsome! ;)


RSS 2.0