Uppsats-rast


Bokcirkeln omröstning februari

I min bokcirkel som jag är med i så är februaris ämne Australien.
Just nu så pågår omrästningen och jag har röstat på mörk kust av peter temple.

Vi får väl hoppas att jag får som jag vill. En annan bok som är nominerad är törnfåglarna av Colleen McCullough som jag redan har läst. Läste väl den ja i mellan eller i högstadiet. Det är en ganska tung bok men helt klart värd att läsa.


Röd måne och svarta berg

Läste ut boken jag haft på jobbet nu ett tag. Hinner nån minut vissa dagar på rasten.

Boken jag läste var röd måne och svarta berg av Jon Chant.

Och innan ni dömer mig för dålig boksmak så ska jag säga att jag köpte denna i mellanstadiet och jag har aldrig läst den så jag tänkte jag slänger in den på jobbet.

Boken i sig var inte någon höjdare. Stavfel (?!) lite här och var och lite rörig. Själva storyn är helt okej men med det dåliga språker och rörigheten så hjälps det inte. Jag läste nästan varannan sida för att ja den var helt enkelt tråkig.

Själva boken handlar om tre syskon som på någon mystiskt sätt hamnar i en annan värld, fantasy värld med prinsessor och magi. Låter kul men sen kommer det där nja:et.

Inte värld att läsa och jag tror inte heller att den säljs längre. Det finns ju ganska klara själ till varför.

hittade just att romanen erhöll The Aslan Award för bästa fantasyroman. Instämmer inte till fullo.


Kan du säga schibbolet?

Jag har precis läst ut Kan du säga Schibbolet av Marjaneh Bakhtiari.

Vi skulle läsa denna i december i bokcirkeln när vi hade humoristisk bok. Ja jag vet jag är trög eftersom det är januari. Men lite tid innebär inte mycket läsning.

Jag tyckte inte om boken först. Tänkte bara på att den var lite jobbigt formulerad och att undomarna i boken var lite dryga så. Men när jag väl kom förbi ett skämt som jag faktiskt tyckte var riktigt roligt,jag må ha dålig humor men det var kul! Haha!

Boken är också lite små hemsk eftersom man får reda på hur frustrerade det måste vara för dem att inte kunna få sin röst hörd och kunna förstå, desutom att då ha en sådan rädsla att åka tillbaka till sitt hemland där man levt under sin barndom..

Jag tyckte att boken var helt okej och hade sina roliga stunder


Välkommen!

Välkomna ska ni vara till mitt bibliotek.
Detta är min nya blogg som endast ska representera ett av mina största intressen, nämligen böcker.
Det kommer säkert bli en "ursäkta vi bygger om" period ett tag. Men när jag väl kommer att få bukt på det hela så ska detta nog gå bra =)

Om ni är lite nyfikna på mig och vad jag läst, gjort tidigare så är det bara att gå in på min privata blogg www.metrobloggen.se/finlandia

Håll till godo! =)

RSS 2.0